Wie zijn we?

Inleiding | Wie zijn we? | Wat doen we? | Waar vind je ons? | Agenda | Organisaties | Nieuwsbrieven | Privacybeleid
Videogroep Close-Up bestaat uit zo'n 20 amateurfilmers. Daar zijn echte beginners bij, gevorderden én prijswinnaars. Een gemêleerd gezelschap dus, en van beiderlei kunne. Al te groot is de groep dus niet en dat heeft z'n voordelen: persoonlijke contacten worden snel gelegd, iedereen krijgt een kans om zijn producties te vertonen, elke stem wordt gehoord.

Toen Close-Up in 1974 (destijds nog filmgroep) door een viertal leden van een andere Haarlemse filmclub werd opgericht, was er alleen nog sprake van smalfilm, zowel dubbel-8 als super-8.
Inmiddels is dit materiaal al lang geheel verdrongen door video. Vrijwel alle leden gebruiken een PC of een laptop voor het digitaal monteren van videobeelden.

De belangrijkste doelstelling van elke videoclub, en dus ook van Close-Up, is het peil van de filmproducties te verhogen. Wij streven kwaliteitsverbetering na, zonder onze leden al te veel te belasten met professionele eisen en normen.

Wij willen een zichtbaar onderscheid aanbrengen tussen de man of vrouw die een videocamera heeft gekocht en deze eens per jaar uit de doos haalt om een paar uur vakantieshots te maken én de videoamateur die in bredere kring dan het gezin een applausje zou willen verdienen. Een tikje eerzucht wordt op prijs gesteld!
Dat resulteert soms in makers van films die in club, provincie en land worden geprezen, zelfs letterlijk met oorkonden en medailles.

Mensen echter, die onze videogroep willen zien als een punt van sociaal contact; gezellig gepraat over een brede hobby; vraagbaak voor technische problemen, zijn evenzeer welkom.

Met zo veel vriendelijke mensen om je heen is drempelvrees niet nodig.

Contributie
De organisatie van de clubbijeenkomsten, aanschaf van apparatuur, bijdragen aan NH'63 en NOVA, e.d. noodzaken de heffing van een redelijke contributie. Voor 2020 bedraagt deze € 80,00 per jaar.

Aspirant-leden
Videogroep Close-Up wil graag nieuwe leden opnemen, maar stelt nieuwkomers in de gelegenheid eerst twee of drie keer vrijblijvnd te komen buurten. Na gebleken wederzijdse sympathie kan het aspirant-lid tot onze harmonieuze filmvriendenkring gaan behoren.

Zo, als u nu ook nog de rest van de site bekijkt dan weet u werkelijk alles van ons.
Mogen wij nu met ú kennismaken?  

Als u meer wilt weten stuur dan een e-mail naar de secretaris door te klikken.

Naar het begin van deze bladzijde